Matti Honkaniemi

Johtava asiantuntija
  • FISE Pv -vaativuusluokan pohjarakennesuunnittelija, uudisrakentaminen
  • FISE Pv -vaativuusluokan infrarakentamisen pohjarakennesuunnittelija

puh. +358 50 526 0143
matti.honkaniemi@gpc.fi

Matin kokemus pohjarakenne- ja geoteknisestä suunnittelusta kattaa monipuolisesti talo- ja infraprojektit yhtäjaksoisesti yli 40 vuoden ajalta eri puolilta Suomea ja lukuisat ulkomaille tehdyt kohteet.

Suunnittelukokemus sisältää laajasti yleissuunnittelu-, toteutus- ja rakennusvaiheen pohjatutkimusten suunnittelun ja pohjatutkimustulosten tulkinnan, infrarakentamisen ja talonrakentamisen pohjarakennus- ja geoteknisen suunnittelun, kuin myös suunnitteluun liittyvät monipuoliset laskelmat (painuma, stabiliteetti, routa, tukiseinät, kantavuus jne.) sekä lisäksi käytössä olevat työmenetelmät ja niiden käytännön laadunhallintavaatimukset.

Suunnittelukohteina ovat olleet monipuolisesti poikkeuksellisen vaativat ja vaativat rakenteiden ja rakennusten pohjarakenteet ja kaupunkialueen syvät kaivannot kuten esim. Pietarin Stockmann tavaratalon 4 kellarin kompleksi pääkadun varrella, Helsingin keskustakirjasto Oodi ja 15-34 kerroksisia tornitaloja (mm. useita Helsingissä, pääministerin virkatalo Kazanissa), kauppakeskuksia (mm. Jumbo, Cello) kaasuputkilinjoja, vesihuoltolinjoja, tuulipuistoja, siltoja, teitä- ja metrolinjoja että teollisuusalueiden suunnittelua (mm. Outokumpu Stainless Tornio).

Hän on ollut myös laatimassa ammattialansa laadunvarmistusmenettelyjä ja kehittämistä (SKOL Geotoimikunta, FISE pohja- ja kalliorakennuslautakunta, MaaRYL uudistaminen).